بیماری کبد چرب را جدی بگیریم
بیایید بیماریها را جدی بنگریم؛بیایید تا کمی از کبد چرب بترسیم،این بیماری بسیارآرام وخزیده ما را گرفتار میکند؛وخدای نکرده آنوقت خواهیم فهمید که یا خیلی دیر شده ویا کارمان را به شیمی درمانی کشانده!
بیایید اکنون که امکان هست فکر حساب شده در مورد این نوع بیماری بکنیم،و در همان مرحله نخست اجازه پیشروی به او ندهیم وخیلی راحت درمانش کرده وآسوده زندگی کنیم.
اکنون مواردی را که هم در دسترس هستند وهم برای هر خانواده انجامش ممکن است را در ذیل اشاره میکنم .باشد که جدی گرفته و عمل کنیم.موفق و تندرست باشید.
درمان فوری کبد چرب با چند میوه
درمان فوری کبد چرب با روش های طبیعی و استفاده از میوه ها مزایایی نسبت به مصرف داروها دارد که اصلی ترین آنها تقوی سیستم ایمنی بدن و افزایش مقاومت در برابر بیماری هاست.
از آنجا که بیماری کبدچرب از جمله بیماری های خاموش و بی نشانه است، پیشگیری از ابتلا به آن از جمله اولویت ها قرار می گیرد، زیرا این بیماری معمولا زمانی خود را نمایان می کند که ذرات چربی بخش زیادی از سلول های کبدی را به خود درگیر کرده اند. کبد چرب پس از درگیر کردن کبد با علائمی مانند ضعف، خستگی و احساس سنگینی و فشار در ناحیه فوقانی و راست شکم بروز می کند.
درمان سریع کبد چرب با چند میوه
تاثیر بینظیر لیمو بر درمان کبد چرب
لیمو
لیمو یکی از بهترین و پرطرفدارترین میوه های فصل تابستان و زمستان است اما نوع ترش ان برای درمان کبد چرب بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد .نوشیدن یک لیوان آب که در آن عصاره یک لیموترش تازه وجود دارد در آغاز روز می تواند بهترین دارو برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب باشد. از آنجا که لیمو سرشار از ویتامین C است و به عنوان یک آنتی اکسیدان می تواند نقش موثری در هضم و جذب مواد مفید در بدن داشته باشد، قابلیت زیادی در پیشگیری و درمان کبد چرب دارد.
تاثیر مثبت لبو بر درمان کبد چرب
لبو و آب لبو
لبو را حلقه حلقه کنید خشک کنید روی بخاری یا شوفاژ بعد پودرش کنید مثل زعفران دم کنید برای رنگ غذا یا دسر.
آب لبو را درقالب یخ بریزید هر وقت لازم داشتید یک حبه رااز فریزر دراورید برای تزیین پلو، رنگ دسر،رنگ فرنی، حتی رنگ مربا به، اگر رنگ نداشت زیرا آب لبو بهترین درمان کم خونی است.
آب لبو یکی از راه های طبیعیه درمان پوکی استخوان است. خوردن یک لیوان آب لبو در صبح و شب در درمان فشار خون بالا موثر است. یکی از راه های درمان کبد چرب نوشیدن آب لبو است.
خوردن آب لبو از ابتلا به فراموشی و آلزایمر در سنین بالا جلوگیری می کند. آب لبو در درمان سرطان خون،موثر است.
توت ها
توت ها این میوه های خوشمزه که انواع مختلفی دارند یکی از منابع غنی انتی اکسیدان به شمار می روند .این نوع میوه ها غنی از آنتی اکسیدان است و کبد را ترمیم می کند. برای دفع چربی از سلول های کبد، از انواع توت ها استفاده کنید.
نوشیدن آب سرد به صورت ناشتا، بعد از ورزش واستحمام منجر به کبد چرب می شود.
رعایت نکردن ترتیب خوردن غذاها برای کبد مضر است؛ به عنوان مثال، مصرف میوه، بلافاصله بعد از غذا، منجر به اختلال هضم و آسیب پذیری کبد می شود.وی، خاطرنشان کرد: نوشیدن آب سرد به صورت ناشتا، بعد از حمام و بعد از ورزش منجر به بروز کبد چرب می شود و در صورت ضرورت باید کم کم مصرف شود و در عین حال خیلی سرد نباشد؛ همچنین غذاهای لزج موجب انسداد مجاری کبد می شود و بنابر شواهد علمی اثبات شده است که مشروبات الکلی هم به بافت کبد آسیب می رساند.عضو هیات علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: تشنگی به مدت طولانی، حرکات شدید بعد از غذا و نیز ، زمان خالی بودن معده به کبد آسیب می رساند.نجات بخش، از دارچین، کاسنی، فندق، ماش و نخود به عنوان خوراکی های نافع برای کبد نام برد و افزود: دارچین قابض است و به باز شدن انسداد کبد کمک می کند.وی ادامه داد: زعفران، مویز، انجیر و فندق برای تقویت کبد هم مفید هستند؛ کاسنی، هم در کبد گرم و هم در کبد سرد اثرگذار است اما اگر افراط برودت وجود داشته باشد باید همراه با عسل مصرف شود؛ضمن اینکه به هیچوجه در استفاده از مواد غذایی خشک نباید افراط شود
بیماری کبد چرب به معنی تجمع چربی در سلولهای کبد می باشد. وجود چربی در کبد امری نرمال و طبیعی ست، ولی زمانی که چربی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد باشد، این وضعیت به عنوان بیماری کبد چرب در نظر گرفته می شود. افزایش چربی در کبد، این اندام را در برابر صدمات و بیماری های بیشتر آسیب پذیر می سازد که می تواند باعث التهاب و آسیب در این اندام گردد.
دو نوع بیماری کبد چرب وجود دارد: کبد چرب القا شده توسط الکل و کبد چرب غیر الکلی. دلیل اصلی بروز کبد چرب القا شده توسط الکل مصرف زیاد نوشیدنیهای الکلی می باشد. در کبد چرب غیر الکلی، چربی در بافت کبد به دلایلی غیر مرتبط با الکل افزایش می یابد.
غیر از مصرف زیاد الکل، ریسک فاکتورها یا عوامل خطر زا برای بیماری کبد چرب شامل فشار خون بالا، کلسترول بالای خون، چاقی، دیابت نوع ۲، هپاتیت ویروسی، کاهش وزن سریع و سوء تغذیه هستند.
بطور کلی افراد مبتلا به بیماری کبد چرب، به ویژه در شروع بیماری، علائم مشخصی ندارند. با این وجود، برخی افراد ممکن است احساس ناراحتی در ناحیه شکمی، خستگی و کوفتگی، کاهش اشتها، یک احساس کلی خوب نبودن و نوعی بدحالی مبهم را تجربه کنند. به همین دلیل حائز اهمیت است که قبل از شروع هر گونه درمانی، تشخیص درست و مناسب در مورد این بیماری صورت گیرد.
در حال حاضر، درمان موثری برای بیماری کبد چرب وجود ندارد. با این وجود، این بیماری وضعیتی قابل برگشت می باشد و معمولا می توان با تغییرات ساده ای در سبک زندگی، تغییراتی در رژیم غذایی و دنبال کردن درمانهای خانگی و طبیعی این بیماری را درمان نمود.
در اینجا به ۱۰ مورد از بهترین درمانهای خانگی و طبیعی برای بیماری کبد چرب اشاره می کنیم:
۱٫سرکه سیب
سرکه سیب یکی از بهترین درمانها برای کبد چرب می باشد. این ماده به از بین رفتن چربی تجمع یافته در داخل و اطراف کبد کمک کرده و باعث کاهش وزن می شود. علاوه بر این، باعث عملکرد سالم کبد شده و التهاب کبد را کاهش می دهد.
- ۱ قاشق غذاخوری سرکه سیب خالص و صاف نشده را داخل یک لیوان آب گرم بریزید.
- به دلخواه می توانید مقداری عسل نیز به آن اضافه کنید.
- روزانه ۲ بار از این شربت قبل از وعده های غذایی تان بیاشامید.
- این درمان را به مدت چند ماه ادامه دهید.
۲٫لیمو ترش
لیمو ترش حاوی مقادیر زیادی ویتامین C می باشد، آنتی اکسیدانی که به کبد در ساختن آنزیمی به نام گلوتاتیون کمک می کند. گلوتاتیون سموم را خنثی می کند، بنابراین لیمو ترش به کبد در امر سمیت زدایی یاری می رساند. همچنین، مطالعه ای در این باره که در مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی پزشکی و آزمایشگاهی در سال ۲۰۱۴ انتشار یافته است نشان می دهد که ترکیبی در لیمو ترش به نام نارینجنین وجود دارد که به از بین رفتن التهاب کبد کمک می کند. دیگر خواص لیمو ترش
- نصف یک لیمو ترش را بردارید و آن را داخل یک لیوان آب بفشارید. این محلول را ۲ تا ۳ بار در روز و برای چندین هفته مصرف کنید.
- بطور جایگزین می توانید، ۲ تا ۳ عدد لیموی ساطوری شده را داخل یک پارچ آب ریخته و این آب را در فواصل زمانی منظم بیاشامید.
۳٫گل قاصدک
گیاه قاصدک به عنوان ترکیبی قدرتمند برای تقویت کبد به شمار می رود، از اینرو می تواند برای درمان بیماری کبد چرب نیز مورد استفاده قرار گیرد. این گیاه به سمیت زدایی کبد کمک کرده و باعث سوخت و ساز چربی تجمع یافته در کبد شده و عملکرد مناسب کبد را توسعه می بخشد. همچنین، مطالعه ای که در مجله غذا و سم شناسی شیمیایی در سال ۲۰۱۳ انتشار یافته است، نشان می دهد که عصاره برگ قاصدک به پیشگیری و درمان چاقی مرتبط با بیماری کبد چرب غیر الکلی کمک می کند.
- ۱ قاشق چایخوری ریشه قاصدک خشک را داخل یک فنجان آب داغ بریزید. روی فنجان را بپوشانید و بگذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کنید و مقدار کمی عسل برای طعم دهی به آن اضافه کنید و این دمکرده را بنوشید. روزانه ۳ فنجان از این دمنوش گیاهی را برای چند هفته مصرف کنید.
- شما همچنین می توانید برگهای ترد و تازه قاصدک را به سالاد خود اضافه کنید یا برگهای پخته آن را به همراه غذا میل کنید.
- نکته مهم: اگر باردار هستید یا به دیابت مبتلا می باشید به هیچ وجه این گیاه را مصرف نکنید.
۴٫چای سبز
بر طبق تحقیقی که در سال ۲۰۱۳ در مجله بین المللی داروهای مولکولی انتشار یافته است، چای سبز با دارا بودن مقادیر بالای کتکین ها عملکرد کبد و تصفیه چربی در بیمارانی که از کبد چرب غیر الکلی رنج می برند را بهبود می بخشد. چای سبز به محدود کردن میزان چربی ذخیره شده در کبد کمک کرده و عملکرد کبد را اصلاح می کند. به علاوه، مصرف منظم چای سبز وزن بدن و درصد چربی بدن را کاهش می دهد. دیگر خواص چای سبز
- هر روز ۳ تا ۴ فنجان چای سبز بنوشید تا از بیماری کبد چرب رهایی یابید و از کبد خود محافظت کنید.
- چای سبز همچنین به صورت عصاره مایع و کپسول موجود می باشد. قبل از مصرف مکمل های چای سبز حتما با پزشک خود مشورت کنید.
۵٫زردچوبه
این ادویه معروف، سرشار از آنتی اکسیدانهای باارزش بوده و دیگر درمان خانگی موثر برای بیماری کبد چرب می باشد. بر طبق مقاله ای که در سال ۲۰۰۸ در مجله چینی داروسازی انتشار یافته است، زردچوبه می تواند به پیشگیری از بیماری کبد چرب کمک کند. با این حال، هنوز تحقیقات بیشتری برای اثبات این ادعا مورد نیاز است.
زردچوبه توانایی بدن را برای هضم چربیها بهبود بخشیده و بنابراین چربیها در کبد تجمع نمی یابند. این امر همچنین به فرایند سمیت زدایی کبد کمک می کند.
- یک چهارم قاشق چایخوری پودر زردچوبه را در یک لیوان آب ریخته و آن را بجوشانید. این محلول را دو بار در روز و به مدت چند هفته بنوشید.
- همچنین می توانید نصف قاشق چایخوری پودر زردچوبه را در یک لیوان شیر گرم ریخته و یک بار در روز بیاشامید.
- مکمل های زردچوبه نیز به شکل کپسول و تنتور موجود می باشد. ولی قبل از مصرف این مکمل ها با پزشک خود مشورت نمایید تا دوز صحیح و متناسب با وضعیت بیماری شما را تجویز کند.
۶٫شیرین بیان
شما می توانید از شیرین بیان نیز برای مداوای مشکلات کبدی نظیر بیماری کبد چرب غیر الکلی استفاده کنید. بر طبق مقاله ای که در سال ۲۰۱۲ در مجله تحقیقات گیاه درمانی انتشار یافته است، عصاره ریشه گیاه شیرین بیان به کاهش فعالیت آنزیم های ترانس آمیناز کبد به نامهای آلانین آمینو ترانسفراز یا ALT و آسپارتات آمینو ترانسفراز یا AST در بیماری کبد چرب غیر الکلی کمک می کند. این گیاه همچنین از آسیب کبدی ناشی از فلزات سنگین و سموم جلوگیری می کند.
- نصف قاشق چایخوری ریشه شیرین بیان را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید. درب فنجان را بپوشانید و اجازه دهید به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کنید و مقدار کمی عسل بدان افزوده و این دمنوش گیاهی را ۲ بار در روز بیاشامید.
- بصورت جایگزین، یک قاشق غذاخوری پودر شیرین بیان را با ۲ قاشق چایخوری عسل مخلوط کرده و یک بار در روز از این مخلوط میل کنید و مصرف آن را چندین هفته ادامه دهید.
- اگر مایل به استفاده از مکمل های شیرین بیان هستید، حتما با پزشک خود مشورت کنید چون ممکن است مصرف این مکمل با برخی داروهای ویژه فشار خون، دیابت و کورتیکو استروئیدها تداخل داشته باشد.
۷٫پاپایا
بر طبق طب سنتی هندی یا آیورودا، میوه و دانه های میوه پاپایا درمانهایی موثر برای بیماری کبد چرب به شمار می روند. به علاوه، پاپایا به سوزاندن سریع چربیهای موجود در رژیم غذایی که یکی از دلایل اصلی بیماری کبد چرب هستند، کمک می کند.
- ۵ تا ۶ عدد از دانه های خشک میوه پاپایا را ساییده و این پودر را با ۱ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه مخلوط کنید. این مخلوط را ۲ بار در روز و به مدت ۱ ماه مصرف کنید.
- هر روز یک تکه از میوه رسیده پاپایا را همراه با عسل میل کنید.
- سوپ پاپایا و سالاد این میوه را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
۸٫انگور فرنگی هندی
انگور فرنگی هندی که با نام آملا نیز شناخته شده است، دیگر درمان موثر برای بیماری کبد چرب می باشد. مقادیر بالای آنتی اکسیدان ویتامین C موجود در این میوه به حفظ عملکرد درست کبد در سطح بهینه کمک می کند. این میوه همچنین به خروج سموم مضر از کبد کمک می کند. به علاوه، آملا برای افرادی که دارای کلسترول خون بالا و فشار خون بالا یا دیابت هستند نیز مفید می باشد.
- شما می توانید روزانه ۳ تا ۴ عدد از این میوه را میل کرده و یا به عنوان میوه ای در غذاهای خود بگنجانید.
- بطور جایگزین، ۱ قاشق چایخوری از پودر این میوه را در یک لیوان آب گرم حل کرده و ۲ بار در روز بنوشید.
۹٫تغییر رژیم غذایی
یک رژیم غذایی گیاهی و سالم را که سرشار از میوه ها، سبزیجات، غلات سبوس دار و چربیهای سالم است را برای بهبود عملکرد کبد و درمان بیماری کبد چرب انتخاب کنید.
- از مصرف تمام انواع شربت ذرت با فروکتوز بالا خودداری کنید.
- بطور کامل مصرف آرد سفید را قطع کرده و محصولات حاوی غلات و آرد سبوس دار را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
- مواد غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ نظیر ماهی چرب، روغن ماهی، بذز کتان، گردو و توفو یا پنیر سویا را مصرف کنید.
- مواد غذایی که کبد را سمیت زدایی و ترمیم می کنند نظیر بروکلی، کلم سبز، کلم و کلم بروکسل را زیاد مصرف کنید. توجه داشته باشید در حین پختن این سبزیجات، سعی کنید آنها را بطور ملایم بخارپز کنید تا ارزش غذایی آنها محفوظ بماند.روشهای صحیح طبخ مواد غذایی
- مقادیر زیادی میوه های غنی از فیبر نظیر سیب، گواوا، بلوبری و دیگر انواع میوه ها را مصرف کنید. با این وجود، در مصرف میوه های دارای قند بالا زیاده روی نکنید.
- از مصرف غذاهای سرخ شده و پر ادویه و گوشتهای چرب خودداری کنید. سعی کنید غذاهای با پایه گیاهی را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
۱۰٫هر روز ورزش کنید.
فعالیت بدنی منظم می تواند به درمان بیماری کبد چرب کمک کند. داشتن یک برنامه ورزشی منظم به حفظ وزن بدن در یک محدوده ثابت کمک خواهد کرد و به همان اندازه از چاقی جلوگیری می کند. ورزش همچنین سرعت متابولیسم یا سوخت و ساز بدن را افزایش داده و به حفظ عملکرد مناسب کبد کمک می کند.
بنابراین روزانه حداقل ۳۰ دقیقه ورزش کنید. اگر به تازگی ورزش کردن را آغاز کرده اید، با یک برنامه ورزشی ملایم و کم اثر شروع کنید و به تدریج وارد یک برنامه ورزشی سنگین تر و با تاثیر بیشتر شوید. بهتر است که ورزش کردن را تحت نظر یک کارشناس ورزشی آغاز کنید.
پیاده روی، دویدن آرام و ورزشهای هوازی یا ایروبیک به ویژه برای کبد شما بسیار مفید می باشند. شنا، دوچرخه سواری و دیگر ورزشهای مفرح و سرگرم کننده نیز بسیار اثر بخش هستند. ۱۷ ورزش برای کاهش وزن موثر
نکات مهم دیگر:
- اگر شما اضافه وزن دارید، بهتر است مراحل ضروری برای یک کاهش وزن تدریجی و ممتد را با مراجعه به یک متخصص تغذیه طی کنید. توجه داشته باشید که کاهش وزن سریع (یعنی کم کردن ۲ کیلوگرم یا بیشتر در یک هفته) می تواند به کبد آسیب برساند.
- رژیم غذایی متعادل حاوی مقادیر کم چربیهای اشباع و مقادیر زیاد فیبر داشته باشید.
- مصرف شکر را به حداقل برسانید و مصرف غذاهای سرخ کردنی را کاهش دهید.
- مصرف مشروبات الکلی را بطور کامل قطع کنید.
- اگر به دیابت مبتلا هستید، حتما میزان قند خون خود را در حد بهینه نگه دارید. درمانهای طبیعی و گیاهی دیابت
- تمام اقدامات ضروری برای حفظ میزان کلسترول و تری گلیسیرید خون در حد استاندارد و سالم را رعایت کنید. روشهای طبیعی کاهش کلسترول خون
طبیعی ترین راه درمان کبد چرب با طب سنتی
برای پیشگیری از ابتلا و درمان کبد چرب اکثربیماران ترجیح می دهند از دارو و روش های گیاهی استفاده کنند. چه بخوریم و چه نخوریم تا از شر کبد چرب خلاص شویم و بهترین روش درمان کبد چرب را پیش گیریم.
بهترین راههای پیشگیری و درمان کبد چرب با داروهای گیاهی و تغذیه
برای درمان کبد چرب و پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک و کشنده کبد چرب استفاده از روش های طب سنتی و داروهای گیاهی بهترین راه است. راهی که هر کسی با اطمینان آن را دنبال می کند، بدون درد و بدون عوارض!
برای درامان ماندن از کبد چرب و برای درمان کبد چرب بایستی تغییراتی در برنامه غذایی خود ایجاد کنید و با استفاده از عرقیات و مواد غذایی طبیعی بدن خود را به سمت سلامت پیش ببرید. در این بخش مجموعه ای از بهرین راه و روش های درمان کبد چرب و پیشگیری از ابتلا به کبد چرب با طب سنتی را برایتان خواهیم گفت.
علل و راههای درمان کبد چرب
قبل از درمان کبد چرب، علت را بشناسید
چه کسانی کبد چرب می گیرند؟
کسانی که دیابت و بیماری قند نوع یک یا دو دارند اما بدنشان انسولین را پس می زند حتی اگر انسولین تزیریقی باشد اینها دچار کبد چرب می شوند چرا انسولین کریستال بزنند چه انسولین شیری رنگ
کسانی که داروهای شیمیایی خاص مصرف می کنند که اثر سوء بر روی کبد دارد. مخصوصاً آنتی بیوتیک ها چرک خشک کن ها بدون تجویز متخصص، بدون آنکه عفونت یا چرک داخلی ثابت بشود از پیش خودشان می خورند و متأسفانه در کشور ما زیاد است.
چاقی، اضافه وزن. در چربی ها وقتی تری گلیسرید خون بالا برود کبد را چرب می کند.
کسانی که مصرف چربی زیاد دارند سرخ کردنی، تف دادنی، بو دادنی چند بیماری می آورد حتی سوزش چشم و خارش چشم و یکی هم ایجاد کبد چرب است.
کسانی که تخم مرغ نیمرو و یا آب پز زیاد می خورند چند بیماری می آورد که یک از آنها کبد چرب است. حتی نفریت و ورم تحال هم می آورد.
کسانی که خود درمانی های غلط دارند از پیش از خودشان کاهش وزنشان را سریع انجام می دهند. مثلاً در هفته بیش از دو کیلو وزنشان را کاهش می دهند. این کار هم عوارض سوء دارد علاوه بر سکته، کبد را هم چرب می کند.
کسانی که آب آلوده، شیر آلوده یا جگر سیاه مانده گوسفند یا گاو مصرف می کنند به کبد چرب مبتلا می شوند، زیرا هر تکه از جگر سیاه به مقدار نیم کیلو پی و دنبه کلسترول بد دارد. درست است که اینها حلال گوشت هستند و خوردنش اشکال ندارد اما زندگی شهری و کم تحرکی با آن سازگار نیست. اگر چنین شخصی یکی دو تا سیخ جگر بخورد معلوم است که کبدش چرب می شود. کلسترول بد خون بالا می رود.
برای پیشگیری و درمان کبد چرب این غذاهای را نخورید
از خوردن این غذاهای بپرهیزید
چای ، سرخ کردنی ، غذاهای چرب و پر حجم ، سیر داغ ، پیاز داغ ، آب همراه غذا ، دوغ همراه غذا ، تخم مرغ ، تنقلات شور ، دارو ، پفک ، یخمک ، روغن سرخ کردنی ، شیرینی ، غذای فریز شده ، نمک زیاد ، ترشیجات ، رب ، سس و…
درمان کبد چرب با تغذیه
برای پیشگیری و تسریع درمان کبد چرب این خوراکی ها را بخورید
غذاهای مفید برای کبد : آب ، میوه جات ، لیمو ترش ، روزی ۴-۵ واحد سبزیجات ، ترشیجات طبیعی ( مثل زرشک یا شاتوت که بهترین دارو است .) انواع مرکبات ، غلات سبوس دار . نخود، سیب، به، انگور، کرفس، دارچین، بالنگ، زعفران، ماش، شقاقل، زیتون، زنجبیل، زردچوبه، انجیر، کاهو، اسفناج، هویج، زرشک و کدو.
درمان کبد چرب با توصیه های طب سنتی و تغذیه
۱- اولین توصیه اصلاح تغذیه و شیوه زندگی است. کاهش مصرف گوشت چربی و مواد قندی و مصرف بیشتر میوه و سبزیجات توصیه کلی بسیار مفید است.
۲- جایگزینی گوشت با سویا جایگزینی شام با سالادی شامل هویج، کلم، کاهو، ترب، تربچه، سرکه، سیب، آبغوره، پرهیز از آب خوردن بین غذا، استفاده بیشتر از سیر، پیاز، سبزیجات تازه، لیموترش و سیب در رژیم غذایی روزانه بسیار مفید است.
۳-هر روز خوردن یک مشت برگ زرد آلو
۴- خوردن ۷ برگ کاسنی یا یک استکان عرق کاسنی
گیاه و عرق کاسنی بهترین داروهای گیاهی برای درمان کبد چرب در طب سنتی
۶- یکی دیگر از شیوه های درمان کبد چرب و کاهش جذب چربی در بدن مصرف زنجبیل در برنامه غذایی هفتگی است. افرادی که در طول هفته ۲ تا ۳ بار زنجبیل استفاده می کنند، می توانند از خواص درمانی آن در افزایش میزان متابولیسم و سوخت و ساز بدن و کاهش جذب چربی ها بهره مند شوند. برای این منظور می توانید یک تکه زنجبیل را درون یک کاسه ماست رنده کرده و آن را بعد از صرف وعده های غذایی میل کنید.
۷- نیم گرم زعفران را بخورند که هم پیشگیری است هم درمان
۸- نوشیدن یک لیوان آب که در آن عصاره یک لیموترش تازه وجود دارد در آغاز روز می تواند بهترین دارو برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب باشد. از آنجا که لیمو سرشار از ویتامین C است و به عنوان یک آنتی اکسیدان می تواند نقش موثری در هضم و جذب مواد مفید در بدن داشته باشد، قابلیت زیادی در پیشگیری و درمان کبد چرب دارد.
۹-خوردن یک لیوان آب لبو در صبح و شب در درمان فشار خون بالا موثر است. یکی از راه های درمان کبد چرب نوشیدن آب لبو است.
۱۰-توت ها این میوه های خوشمزه که انواع مختلفی دارند یکی از منابع غنی انتی اکسیدان به شمار می روند. این نوع میوه ها غنی از آنتی اکسیدان است و کبد را ترمیم می کند. برای دفع چربی از سلول های کبد، از انواع توت ها استفاده کنید.
۱۱- نوشیدن چای سبز یا استفاده از عصاره این گیاه دارویی تاثیر زیادی در پیشگیری از تجمع و رسوب چربی ها در اطراف کبد دارد، ضمن آنکه می تواند به تسریع روند درمانی کبد چرب نیز کمک کند. افرادی که احتمال و استعداد ابتلا به این بیماری در آنها زیاد است مانند افراد چاق و کم تحرک می توانند با گنجاندن چای سبز در رژیم غذایی روزانه خود از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند، به شرط آنکه در کنار نوشیدن چای سبز، رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و میوه ها را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
۱۲- مصرف روزانه یک لیوان سرکه انگبین تاثیرات شفابخشی در درمان کبد چرب دارد و عرق کاسنی، عرق خارشتر، عرق بید و عرق شاه تره نیز مفید است.
بعضی کارخانجات تولید دارو از بعضی از کنگرهای خاص خوراکی قرصی درست کردند که قرص متبی گفته می شود و قرص کنگ است این هم در درمان کبد چرب مفید است.
بهترین عرقیات گیاهی برای درمان کبد چرب با داروهای طبیعی طب سنتی
عرقیات گیاهی برای درمان کبد چرب
۱-نوشیدن دم کرده گل مریم نیز اثربخش است.کاهش تدریجی وزن و ورزش روزانه می تواند به گونه چشمگیری در درمان کبد چرب مفید باشد. البته توجه داشته باشید کاهش ناگهانی وزن ممکن است این مشکل را تشدید کند.
۲-سکنجبین عنصلی را که همان پیاز دشتی و پیاز موش است و عرب ها عنصل می گویند در سکنجبین می جوشانند و آبش را صاف می کنند و روزی یک الی دو قاشق پلو خوری به فاصله ۱۲ ساعت مصرف می کنند.
۳-عرق گیاهی شاه تره، خارشتر و کاسنی از جمله داروهای گیاهی موثر در کنترل و درمان کبد چرب به شمار می آیند. این نوشیدنی های گیاهی از آنجا که طبعی سرد و تر دارند موجب کاهش میزان کلسترول خون می شوند و در عین حال به پاکسازی کبد و بدن از سموم و مواد زائد هم کمک می کنند.
علائم و درمان “کبد چرب”
“کبد چرب” مشکلی است که با اشتباهات غذایی ایجاد می شود و متاسفانه ۴۰ درصد از مردم ایران مبتلا به آن هستند و عوارض شدیدی برای اعضای بدن ایجاد می کند.
کبد چرب چیست؟
کبد دومین عضو بزرگ در بدن انسان است و مسئول به اصطلاح رد کردن تمام مواد غذایی و نوشیدنی مصرف شده از صافی است که این بدان معناست که کبد فاکتورهای مضرر مواد غذایی را گرفته و آنها را به صورتی بدون ضرر وارد سیستم های دیگر بدن می کند. کبد به طور طبیعی خود را توسط سلول هایی ترمیم و پاکسازی میکند اما اگر فاکتورهای منفی وارد شده بیار باشند در این کار اختلال رخ می دهد.
وجود چربی در کبد هر انسانی طبیعی است اما اگر کبدی دارای ۵ تا ۱۰ درصد چربی باشد کبد چرب نامیده می شود.
کبد چرب یک موقعیت مخرب را در بدن ایجاد می کند و بدتر اینکه هیچ علامت هشدار دهنده ای در ابتلا ندارد.
۱۰ تا ۲۰ درصد مردم آمریکا مبتلا به کبد چرب هستند و این آمار برای ایرانیان چیزی بالغ بر ۴۰ درصد است و این هشدار بزرگی برای مردم ایران محسوب می شود.
علل ایجاد کبد چرب چیست؟
عادات و رفتارهای غلط بسیاری ایجاد کننده این بیماری هستند که بارزترین و مهم ترین آنها مصرف الکل و مشروبات الکلی ,مصرف مواد غذایی چرب ، اضافه وزن ، نداشتن فعالیت بدنی سالم یعنی همان ورزش و تحرک مفید، سوء تغذیه ، فشار خون بالا ، بارداری ، مصرف داروهایی همچون آسپرین و تتراسایکلین
هستند.
علائم و نشانه های کبد چرب چیست؟
خستگی و بی حالی
کاهش وزن و اشتها
تهوع
ضعف عمومی
درد در مرکز و یا سمت راست بخش بالای شکم
راههای درمان کبد چرب:
داروهایی که مقاومت به انسولین را درمان میکنند مانند متفورمین
داشتن رژیم غذایی مناسب به خصوص رژیم غذای حاوی میوه ها و سبزیجات و غذاهای کم چرب
مصرف سیر و پیاز, چغندر , کلم و..
مصرف آب لیمو ترش در آب داغ البته این روش برای افرادی که مشکل معده دارند توصیه نمی شود
کاهش وزن
خودداری از مصرف خودسرانه دارو در زمان هر نوع بیماری
مصرف ویتامین E البته به اندازه و با مشورت با پزشک
ترک مخدرات
ورزش
خودداری از مصرف مواد غذایی فریز شده – زود پز شده – ترشیجات – رب – سس ها – نمک زیاد – چای پر رنگ – فست فودها – آب همراه غذا – دوغ همراه غذا -تنقلات شور – روغن های سرخ کردنی – لبنیات پر چرب و..
کبد چرب و راه های درمان آن به روش طب اسلامی
انواع کبد چرب (( کبد چرب الکلی و کبد چرب غیره الکلی ))
۱-چنانچه عامل اصلی به وجود آورنده این بیماری مصرف الکل باشد به آن بیماری کبد چرب الکلی (alcoholic fatiy liver)گویند.
۲- و در صورتی که بدون مصرف الکل بوجود آمده باشد به آن بیماری کبد چرب غیره الکلیNon alcoholic fatiy) liver)میگویند.
همانطور که چربی در کبد رسوب میکند میتواند در جداره عروق دیگر بدن از جمله عروق قلبی ، مغزی و کلیوی هم رسوب کند و باعث آسیب به این اعضاء شود.
علائم بیماری کبد چرب :
در بیشتر موارد این عارضه بدون علامت است و پزشک در بررسی آزمایشگاهی یا سونوگرافی یا سیتی اسکن بطور اتفاقی آن کشف میکند.فرد به ندرت از ضعف و بیحالی ، خستگی دائمی و احساس فشار و درد مبهم در ناحیه فوقانی و راست شکم شاکی است . بخصوص این علائم در مواردی که کبد چرب سریع ایجاد شده باشد بیشتر بروز میکند.
اقدامات تشخیص :
اگر چه در خیلی از موارد علائم قابل توجهی در این بیماری وجود ندارد ، با مشاهده بالا بودن آنزیم های کبدی(ALT) (SGPT) یا گاما گلو تأمین ترانس پیتیداز((GGT))و نیز تصاویر سونوگرافی تشخیص این بیماری ثابت میگردد.
اختلالات آزمایشی در کبد چرب معمولاً ضعیف است و در اکثر موارد افزایش خفیفی درآمینـو ترانسفـرازهای سـرمـی((AST))((ALT))یـا گاما گولو تأمین ترانسـی پیپتدار((GGT))دیده میشود.
آمینوترانسفرازهای سرمی((AST))((ALT))معیارهای جهت ارزیابی آسیب سلول های کبدی به شمارمیروند و به علت آنکه میزان آنزیم((ALT))به بالاترین مقدار در کبد وجود دارد اختصاص ترین آزمایش دال برضایعه کبدی است .
در کبد چرب الکلی به طور اختصاصی میزان افزایش آنزیم((AST))بیش از آنزیم((ALT))است ولی در کبـد چـرب غیـره الکلی میزان افزایش((ALT)) بیش از((AST))است .
انفیلتراسیون چربی در کبد با سونوگرافی یا سیتی اسکن تشخیص داده میشود. در سونوگرافی میزان اکو پارانشیم کبد افزایش مییابد ، میزان حساسیت سونوگرافی حـدود (۷۰) درصد است .
لازم به ذکراست طبق تحقیقات انجام شده در ۲۰ درصد افراد مبتلا به کبد چرب آنزیم های کبد ، نرمال بوده ، که این امر انجام سونوگرافی از کبد را در مورد مشکوک توصیه مینماید.
شیوع بیماری :
کبد چرب با افزایش سن سیرصعودی مییابد ، شیوع این بیماری در آقایان دو برابر خانم های میباشد که با افزایش سن میزان شیوع در خانم ها به آقایان نزدیک میشود ، به ویژه پس از یائسگی ؛ بیماری کبد چرب در خانم ها سیرفزایندهای دارد.
در بررسی های انجام شده روی بیش از ۱۲۰ بیمار مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی مهمترین عوامل بروز این بیماری به ترتیب عبارتنداز:
۱-عادات بد غذائی (( مصرف غذاهای دارای مواد نگهدارنده و عدم رعایت موازین بهداشتی در غذا خوردن ))
۲- استرس ((اضطراب یا افسردگی ))
۳-عدم تحرک کافی ((نداشتن فعالیت بدنی مناسب همانند ورزش روزانه ))
سیر بیماری :
از آنجایی که این بیماری سیرپیش رونده دارد میتواند در مراحله اولیه بدون علامت باشد که با پیشرفت بیماری و درگیری بیشتر کبد تأثیرات منفی برعملکرد کبد بصورت احساس ضعف خستگی و کاهش وزن بروز میکند. در۳۰ درصد موارد افراد مبتلا به کبد چرب دچار التهاب دربافت کبد(NASH)
(NON ALCOHOLIC Steatohepatits)میشوند که ۱۵درصد ازاین افراد دچار سیروز کبدی (sirros)شده و منجر به از کارافتادن کبد میشود.
نکته:اگر کبد چرب همراه با افزایش آهن سرم ، سن بالای ۴۵ ، چاقی ، دیابت ، فشارخون باشد نشانه شدت بیماری است .
افرادی که دارای کبد چرب هستند ممکن است ۱۰ سال قبل از بروز این بیماری دچار عـوارض قلبی عروقی و کلیـوی آن شوند. درصد ابتلا به سکته های قلبی و مغزی و بیماری های همچون دیابت قندی ، هیپرلیپیدمی (( افزایش چربی خون )) و … دراین گروه از افراد بیشتر است .
همانطور که چربی در کبد رسوب میکند میتواند در جداره عروق دیگر بدن از جمله عروق قلبی ، مغزی ، و کلیوی رسوب کرده و باعث آسیب به این عضو شود.
کبد چرب و بیماری های همراه آن :
الکل و کبد چرب :
کبد جرب به طور شایع به دنبال مصرف مقادیر اندک یا زیاد الکل حتی برای مدت زمان کوتاهی دیده میشود، انفیلتراسیون (( تجمع )) شدید چربی میتواند با خستگی ، ضعف ، بی اشتهایی ، تهوع ، احساس ناخوشی در شکم و هپاتومگالی دردناک همراه باشد. اولین قدم در درمان کبد چرب الکلی حذف کامل مصرف مشروبات الکلی میباشد.
چاقی و کبد چرب :
کبد چرب در افراد چاق شایع است و به شدت چاقی ارتباط دارد، بویژه چاقی شکمی نقش مهمی در افزایش خطر ابتلا به کبد چرب دارد.
دیابت قندی ، هیپرتری گلیسیریدمی((افزایشTGخون ))در افراد چاق شایع است .
دیابت و کبد چرب:
کبد چرب در نیمی از مبتلایان به دیابت قندی نوع دو دیده می شود ممکن یکی از علل آن افزایش اسیدهای چرب با منشاء غذائی و متابولیسم کربو هیدرات ها و تبدیل آن به اسیدهای چرب باشد.
نکتـه :
بیماری استئاتوهپاتیت غیره الکلی((NASH))((تجمع چربی و سلول های التهابی در سلول های کبد ))که نشان دهند پیشرفت بیماری کبد چرب به سمت سیروز و نارسایی کبدی است ؛ بطور شایع با چاقی دیابت قندی و هیپرلیپیدمی همراه است ، این مراحله از بیماری در خانم ها شایعتر و اغلب بدون علامت است
داروها و کبد :
آمیودارون ، نیفیدیپین ، دیلتیازوم ، کلوروکین ، ترکیبات کورتیکو استروئیدی، تتراساکلین داروهای هستند که مصرف آن میتوان با ایجاد کبد چرب همراه شود.
درمان بیماری
روش کلاسیک
برای درمان و بهبود کبد چرب باید اختلالات زمینه ساز درمان شوند.در حال حاضر درمان بر روی مهار مشکلات طبی واختلالاتی که زمینه ساز کبد چرب هستند متمرکز است.داروهای جدید مختلفی مانند متفورمین برای درمان کبد چرب عرضه شدهاند که تاثیر قطعی آنها ثابت نشدهاست
طول درمان در طب جدید
گرید ۱ شش ماه تا یک سال
گرید ۲ یک سال تا ۲ سال
گرید ۳ غیر قابل درمان
به علت درمان های نادرست بعضی پزشکان در اکثر افرادی که مبتلا به کبد چرب گرید ۲ بودند درصد سکته های قلبی و مغزی به شدت افزایش پیدا میکند و در گرید ۳ معمولا به سیروز کبد یا فیبروز کبد مبتلا میشوند.
طول درمان درروش طب سنتی
گرید ۱ زیر دو ماه
گرید ۲ زیر چهار ماه
گرید ۳ زیر شش ماه
عوامل ایجاد کننده کبد چرب
- تغذیه نادرست :
آب خوردن بین غذا(خوردن غذا بلافاصله بعد از غذای هضم نشده قبلی زیانبارترین چیزها برای کبد است و خوردن آب بلافاصله بعد از غذا مخصوصا بعد از نهار آن هم به طور یک دفعه سر کشیدن آزار دهنده کبد است .ابن سینا)
مصرف غذا ها ی فست فودی ( سوسیس ، کالباس ، سس، پیتزا و..) و کنسرو شده
مصرف روغن های جامد و …
مصرف غذاهای سرخ کردنی بخصوص باروغن های غیر استاندارد
- استرس درونی و نهفته و فشارعصبی
- داروی تقویت جنسی خود سرانه
- مصرف دارو بیش از حد معمول –مصرف لووستاتین ها
- عدم تحرک روزانه
اصلاح
* به هیچ وجه وسط غذا آب نخورید این مورد خیلی مهم است به هیچ وجه .
* همه روغنها ممنوع میباشند بغیر از روغن کنجد ، زیتون، روغن محلی
* در غذا های سرخ کردنی از روغن کنجد استفاده کنید و حتی یکبار هم غذایی را که با غیر روغن های ذکر شده تهیه شده باشد استفاده نکنید
*از آبی که به وسیله یخ خنک شود استفاده نکنید برای سرد شدن آب پارچ را در یخچال قرار دهید
*خوردن مقداری نمک دریا قبل و بعد از غذا
*سیگار کم یا ترک شود
درمان
- رعایت نکات تغذیه ای گفته شده
- کاهش فشارعصبی و استرس ها
- سرکه انگبین روزی یک لیوان
- حجامت عام دو تا سه نوبت در ایام پر فشار
- سالادی مخلوط از :
– کلم – هویج- روغن زیتون بودار- آبغوره
- میوه سیب با پوست – صبح ناشتا و شب
منبع : برداشتی از صحبتهای دکتر اسلامی پور + سایت
اگر دوست داشتین دستورات زیر جهت تسریع در درمان توصیه میشود اگر هم مصرف نشود ، درمان حاصل میشود:
- عرق کاسنی و شاطره یک لیوان با عسل
- یک قاشق خاکشیر + یک قاشق ترنجبین در آب گرم یک لیوان